Головна » 2007 » Лютий » 25 » "Брудний" фінал Кубка ліги виграє "Челсі" (відео)
21:05
"Брудний" фінал Кубка ліги виграє "Челсі" (відео)
У неділю пройшов фінал Кубку Ліги з футболу між двома лондонськими грандами "Челсі і "Арсеналом". Цей матч викликав великий інтерес у футбольному світі, бо його чекають весь сезон. Нагадаємо, що капітан "аристократів" Френк Лемпард сказав, що він жадає реваншу після поразки "Арсеналу" у 2002 році. Як відомо, "Арсенал" досить вдало грає у матчах з грандами, набравши 10 очок у 4 матчах(двічі переграли "Манчестер Юнайтед", один раз "Ліверпуль" та зіграли унічию з "Челсі"), а клуб Андрія Шевченко грає не дуже вдало, набравши 5 очок за 4 матчі (двічі зігравши унічию з "Арсеналом" та "Манчестером" відповідно, і взяли лише 3 очки в іграх з "Ліверпулем").
За складами команд було видно, що "Челсі" підійшло до цього матчу з більшою відповідальністю, ніж "Арсенал", адже Арсен Венгер виставив на цей матч практично резервний склад, тоді ж як "аристократи" вийшли у стартовому.

На початку матчу команди приглядалися одна до одної, і як не дивно у явно омолодженого складу "канонірів" не було "мандражу" і перший небезпечний момент був якраз у них на шостій хвилині біля воріт "Челсі". Не пройшло й двох хвилин, як "Арсенал" створює ще один момент. Практично з пустих воріт м'яч вибив Карвалью.

Перша десятихвилинка була явно за "Арсеналом". Вони постійно йшли на загострення, не випускаючи "Челсі" на свою половину поля. На 11-ій хвилині Чех рятує "Челсі" від голу після удару Баптісти, перевівши м'яч на кутовий. І зразу ж після кутового Валькот вийшов сам на сам з Чехом і не змарнував цього шансу, зробивши рахунок 1:0. 12-та хвилина матчу рахуок відкритий.

На 18-ій хвилині перший момент створює "Челсі", Лемпард бив по воротам, але влучив у захисника. І через дві хвилини після цього Дрогба зрівнює рахунок. Баллак вишуканим пасом вивів його сам на сам з Алмунією, і Дрогба пробив під ногою у нього. Але на повторі було видно, що Дрогба знаходився у офсайді. Але 20-та хвилина, рахунок зрівняний 1:1.

Друга половина першого тайму пройшла дуже цікаво. Постійно моменти біля воріт обох команд і досить пристойні швидкості зробили гру цікавішою. Але у першому таймі голів ми більше не побачили.

Друга половина тайму почалася теж досить активно. Вже на 50-ій хвилині матчу Карвалью порушив правила біля свого штрафного майданчика, але Баптіста пробив у стінку. Через хвилину Фабрегас дуже небезпечно бив, але в сантиметрах від штанги. На 57-ій хвилині матчу Джон Террі, який нещодавно відновився після двох травм, знову її отримав. Причому не просто травму! У боротьбі за м'яч у штрафному майданчику "Арсенала", хтось із захисників вдарив його ногою по голові.

Террі впав і більше не підвівся на ноги. Буквально через декілька секунд біля нього зібралися практично всі футболісти обох
команд, ніхто не міг зрозуміти що з ним. У нього почала текти кров і , напевно, була конвульсія. Його винесли на ношах з кисневою маскою на обличчі. Таке враження, що йому зламали шию. Наставник "Челсі" Жозе Моурінью ледве не плакав на полі. Після цього команди вже не так грали. Помилки у центрі поля...

На 74-ій хвилині матчу Лемпард пробивав у своєму звичному стилі і влучив у поперечину воріт Алмунії. Після довгого застою, "Челсі" помстилося за Террі. На 85-ій хвилині матчу Роббен робить вишуканий пас у штрафний майданчик "Арсеналу", де Дрогба виграє боротьбу на другому поверсі і робить рахунок 2:1 на користь "Челсі". Чесно кажучи, гол був не по грі. Якщо бути об'єктивним, то "каноніри" повинні були просто громити команду Шевченка. Нараз Андрій виглядав просто ніяким, лише один раз він сам створив небезпеку, вдаривши у поперечину на 89-ій хвилині. Недивно, що суддя додав до основного часу аж 7 хвилин.

На 4-ій доданій хвилині матчу закипіли пристрасті на полі. Відбулася бійка в прямому значенні цього слова. Все почалося з того, що Лемпард порушив правила на Фабрегасі. На поле почали вибігати наставники обох команд і заспокоювати футболістів, але у них це явно не виходило. Найбільш активними у цій сутичці був Адебайор, який після того, як отримав червону картку не хотів покидати поле, і почав танцювати. Ще були вилучені Туре та Мікель. "Челсі" перемогло 2:1 просто у "звірячому" дербі, по-іншому це назвати неможливо.

"Челсі" - "Арсенал" - 2:1 (1:1)
Голи: 0:1 - Уолкотт (12), 1:1 - Дрогба (20), 2:1 - Дрогба (85).
Челсі: Чех, Террі (Обі Микель, 63), Рікарду Карвалью, Брідж, Діарра, Макелеле (Роббен, 46), Лемпард, Баллак, Ессьєн, Шевченко (Калу, 90+9), Дрогба.
Арсенал: Альмунія, Хойт, Коло Туре, Сендерос, Траоре (Ебуе, 66), Фабрегас, Денілсон, Діабі (Глєб, 68), Баптіста, Уолкотт, Аліадьєр (Адебайор, 80).
Попередження: Денілсон (29), Ессьєн (36), Рікарду Карвалью (49), Діарра (52), Ебуе (88), Лемпард (90+8), Фабрегас (90+8).
Вилучення: Адебайор (90+6), Обі Микель (90+6), Коло Туре (90+6).


Категорія: футбол | Переглядів: 815 | Додав: sasha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0